Ne postoje bolji ambasadori francuskog jezika od profesora koji su svoju karijeru posvetili prenošenju znanja o francuskom i na francuskom: kroz svakodnevni rad, oni mladima različitih uzrasta i interesovanja ukazuju na lepote francuskog, lepote francuske kulture i civilizacije i uče ih da vole i cene posebnost ovog jezika. U isto vreme, profesori mladima pružaju stalnu podršku u savladavanju jezičkih prepreka koje se nalaze na putu ka aktivnoj upotrebi francuskog. Ipak, čini se da u današnje vreme samo entuzijazam profesora, ni u Srbiji a ni u svetu, nije dovoljan da se zaštiti položaj francuskog kao jednog od popularnijih stranih jezika. Zato se naše udruženje, kao i udruženja profesora francuskog jezika u Evropi i svetu, trude da, pre svega, shvati nove trendove koji karakterišu odabir stranih jezika među mladima, a zatim i da tim trendovima prilagodi svoje aktivnosti i tako da podršku profesorima i njihovom svakodnevnom zalaganju. Trudimo se da iskoristimo svaku priliku da proslavimo učenje francuskog i učinimo da se francuski čuje i da se o njemu govori.

Zato su Evropski dan jezika (septembar), Međunarodni dan profesora francuskog (novembar) i Mesec frankofonije (mart) veliki događaji za UPFJS-APFS: učenici tada imaju priliku da kroz brojna takmičenja, konkurse i manifestacije, u kojima učestvuju škole iz cele Srbije, učenje francuskog na času zamene kreativnim aktivnostima na ovom jeziku i povežu ih sa brojnim talentima koje poseduju. Na taj način, francuski postaje deo njihove stvarnosti i prestaje da bude samo jedan od školskih predmeta. Uz ova tri velika događaja, UPFJS-APFS aktivno učestvuje i u promociji francuskog među decom predškolskog uzrasta u okviru inicijative „Français précoce“. Takođe, nadamo se će se nastaviti tradicija Pozorišnog festivala, koji zbog sticaja objektivnih okolnosti nije mogao da se održi u prethodne dve godine. Zahvaljujemo se svim profesorima i njihovim učenicima na učešću u aktivnostima Udruženja i radujemo se novim susretima.

watchesbuy.gr come with 80% off. cheap xdl.to under $53 contains the spirit of courage. waterproof ability is definitely the good thing about best swiss rolex replique. by far the world's most sophisticated watchmaking skill is preserved in swiss https://uncvape.com/. artisans of https://perfectwatches.is/ for sale have practiced craftsmanship. master masterpiece of the watch has cheap tomtops.

TOP